s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 21. september 2019
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

Klasična Grčija in Meteora

Tradicionalno potovanje po Grčiji.Potovanje , ki ga mora doživeti vsak.Bogat program in obisk najlepših antičnih mest, odhodih dodatni sproščujoč dan v letoviškem središču.

PROGRAM

1. DAN
SLOVENIJA - ANCONA
Nočna plovba
V jutranjih urah avtobusna vožnja proti Anconi, kjer se bomo v popoldanskih urah vkrcali na ladjo, ki je s svojimi restavracijami, trgovino, igralnico, bari in diskoteko pravi plavajoči hotel. Nastanitev v štiri posteljnih notranjih kabinah. Sledi nočna plovba po Jadranskem morju proti Grčiji. Tisti, ki vam moči še ne bodo pošle, si boste prijetno druženje po želji popestrili z učenjem prvih plesnih korakov sirtakija.

2. DAN
IGOUMENITSA – METEORA - KAMENA VOURLA/DELFI
Večerja, nočitev
Zjutraj izkrcanje v največjem mestu severozahodne Grčije – Igoumenitsi. Pot nas bo vodila po slikoviti pokrajini do mesta Ioannina in čez gorovje Pindos v dolino Meteore, kjer se nam bo že od daleč odprl pogled na monolitne stolpiče, na katerih so zgradili enega največjih in najpomembnejših samostanskih kompleksov Grčije, uvrščene tudi na Unescov seznam svetovne dediščine. Po ogledu enega ali dveh samostanov vožnja do Kamene Vourle ob Malijskem zalivu ali Delfov. Nastanitev v hotelu.

3. DAN
DELFI - ATENE
zajtrk, (grška večerja s folkloro), nočitev
V Delfih ogled ostankov nekoč največjega grškega preročišča vkopanega v pobočje mogočnega gorovja Parnas. Ob sprehodu skozi arheološko nahajališče nas bodo legende odpeljale v čas, ko je tu domovala Pitija oz. delfska Sibila. Prerokinja je krojila marsikatero odločitev antičnih Grkov. Pot proti prestolnici bomo nadaljevali skozi gorsko vasico Arahova. Ob prihodu avtobusni ogled mesta: olimpijski stadion, predsedniška palača s častno stražo Evzoni, vrtovi Zappion, Zevsov tempelj, Hadrijanov slavolok, parlament z grobom neznanega junaka, Schliemanova hiša, akademija, univerza, narodna knjižnica, trg Sintagma. Prosti čas do večera, ki si ga bomo popestrili v Plaki z grško večerjo in folklorno predstavo (doplačilo). Na poti do hotela se bomo po želji sprehodili mimo Monastirakija in atenske tržnice.

4. DAN
ATENE - EPIDAVROS – TOLO*
Zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku vzpon na Atensko vzpetino Akropolo, kjer se bomo z mislimi hitro podali v daljno preteklost. Akropola je zagotovo najprimernejši kraj na katerem se obiskovalec spomni zanimivih grških legend in mitov. Po ogledu vožnja proti Peloponezu. Krajši postanek ob Korintskem prekopu, kanalu, ki povezuje Egejsko in Jonsko morje ter naprej do Epidavra, danes znanega po čudovito ohranjenem grškem gledališču. Za konec še krajši postanek v romantičnem Navplionu, ki vedno očara s svojimi ozkimi uličicami in številnimi tavernami. Nastanitev in sprehod po romantičnem zalivu ali zgolj posedanje v pristnih grških tavernah.

*na odhodih 27.4., 22.6., 26.10. bo potovanje daljše za 1 dan z nastanitvijo v Tolu. Sproščujoč dodatni dan v simpatičnem letoviškem središču.

5. DAN
TOLO - MIKENE - PATRAS
Zajtrk, nočna plovba
Obisk Grčije bomo zaključili, kjer se je evropska civilizacija pravzaprav rodila, v Mikenah. Skozi Levja vrata se bomo povzpeli do Megarona, kjer je prelepa Klitamnestra zabodla svojega moža Agamemnona. Z vrha hriba se nam bo odprl čudovit pogled nad Argolido, domovino pomaranč, mandarin, limon. Vožnja mimo starega Korinta do Patrasa, kjer se bomo žal prehitro poslovili od Grčije s pozdravom »jasas« in se vkrcali na našo staro znanko grško hitro ladjo, ki nas bo popeljala nazaj proti Anconi. Nastanitev v štiri posteljnih notranjih kabinah in nočna plovba.

6. DAN
ANCONA - SLOVENIJA
Dopoldne plovba po Jadranu in čas za zadnje zbiranje vtisov, sončenje na ladijskih palubah, še zadnji frape ter sproščen klepet. Popoldne bomo pripluli do Ancone in vožnja proti Sloveniji.

ODHODI:
21.09.-409,00
26.10.-429,00
26.04.2020-469,00
24.06.2020-429,00
26.10.2020-429,00


VSTOPNA MESTA: CELJE, LJUBLJANA, SEŽANA

CENA: OD 409,00 €

CENA VKLJUČUJE: avtobusne prevoze, cestne in ostale pristojbine, plovbo z ladjo Ancona - Igoumenitsa in Patras - Ancona v štiri posteljnih notranjih kabinah, dva polpenziona in eno nočitev z zajtrkom v hotelih 3* (oz. tri polpenzione in eno nočitev z zajtrkom), oglede brez vstopnin, spremstvo in organizacijo potovanja.

MIN. ŠTEVILO POTNIKOV: 45 OSEB

POPUSTI: otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: - 15%

DOPLAČILO: na posameznem avtobusu za manjšo skupino med 35 in 44 potnikov 20 €

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba 79 € oz. 99 € (na odhodih 27.4., 22.6., 26.10.; doplačilo ne velja za nočitev na ladji), doplačilo za nastanitev v triposteljni notranji kabini 50 € in dvoposteljni notranji kabini 75 € (doplačilo velja za obe smeri),zavarovanje rizika odpovedi 4,059% od vrednosti aranžmaja.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: vstopnine po programu v muzeje in arheološka najdišča pribl. 45 €, grški večer s folklorno predstavo pribl. 35 €, otroci 20 €.

OPOMBA: v primeru, da bo odhod oz. povratek ladje spremenjen oz. iz drugega ali v drug kraj (ne Ancono), bo temu prilagojen avtobusni prevoz iz oz. do Slovenije. Ogledi se lahko po dnevih spremenijo glede na odpiralni čas arheoloških središč. Ob prijavi poleg točnega imena in priimka prosim navedite datum in kraj rojstva, številko potovalnega dokumenta ter državljanstvo

Sestavni del programa so splošni pogoji poslovanja organizatorja potovanja!

OOPAL


REZERVIRAJ