s1
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  petek, 29. december 2017 REZERVIRAJ

NEW YORK - NA OBISKU "V VELIKEM JABOLKU"

Sprehod med nebotičniki največjega ameriškega mesta. Za aktivne pa zaradi odlične lokacije hotela možnost teka po Centralnem parku. Odkrivanje "velikega jabolka" vas bo popolnoma očaralo! Novoletni odhod!

Sprehod med nebotičniki največjega ameriškega mesta. Za aktivne pa zaradi odlične  lokacije hotela možnost teka po Centralnem parku.

Odkrivanje "velikega jabolka" vas bo popolnoma očaralo! Novoletni odhod!

Novoletni odhod: mesto je odeto v blišč, ulice so polne praznično razpoloženih ljudi, prireditve se odvijajo na vsakem koraku, nakupovanje v ogromnih središčih je neprecenljivo


Novoletni odhod: praznično in bogato okrašene izložbe


Novoletni odhod: Spremljanje spusta znamenite krogle na Times Squareu in vstop v Novo leto z milijonom ostalih radovednežev


PROGRAM POTOVANJA:

1. DAN: LJUBLJANA - EVROPA - NEW YORK
Polet proti velikemu jabolku Odhod z letališča JP Ljubljana ali enega od bližnjih letališč od koder bomo poleteli v New York. Vožnja do hotela in namestitev. Po krajšem počitku sprehod do osrčja mesta in sicer do Rocefellerjevega centra ter na znamenit Times Square. Po želji si bomo živahno nočno dogajanje ogledali že prvi večer z razgledne ploščadi z Top of the Rock ali Empire State Buildinga, od koder je v lepem vremenu prekrasen pogled na osvetljene nebotičnike in avenije.


2. DAN: NEW YORK MED NEBOTIČNIKI
Vabimo vas na poldnevni avtobusni ogled Manhattna (doplačilo). Med vožnjo po zgornjem in spodnjem Manhattnu bomo spoznavali razsežnosti,, velikega jabolka‘‘, številne pisane mestne četrti in multikulturnost, ki daje mestu edinstveno podobo. Videli bomo palačo Združenih narodov, Centralni park, Lincolnovo dvorano, ki je eden od pomembnejših centrov glasbenega dogajanja, cerkev Sv. John Divine, prestižno Univerzo Columbia, Harlem, art - decojevsko podobo postaje Grand Central, veličastno Katedralo Sv. Patricka, Nacionalno knjižnico, živahno dogajanje v Rockeffelerjevem centru, Radio City... Vožnjo mimo Kitajske četrti, v umetniški Soho, Tribeco in Greenwich Villege, bomo zaključili z ogledom točke,, Ground Zero‘‘, Brooklynskega mostu in Battery parka, od koder je lep pogled na Kip svobode. V popoldanskih urah predlagamo izlet z ladjico na otoka Ellis in Liberty, kjer si lahko ogledamo Kip Svobode.


3.DAN in 4. DAN: NEW YORK RAZKOŠJE UMETNOSTI
Priporočamo obisk enega od številnih muzejev ali galerij: Muzej Moderne umetnosti MoMa, prenovljen ponuja odlično zbirko sodobnih umetniških del. Metropolitanski muzej (Met), ki v enkratni zbirki predstavlja enega najbogatejših umetniških opusov na svetu, glamurozna pa je tudi njegova arhitektura, Narodno zgodovinski muzej z planetarijem, razstavo dinozavrov in mineralov, ali muzej Guggenheim, ki ga poznamo kot "odštekano" okroglo stavbo, ki je delo znamenitega arhitekta Franka Lloyda Wrighta. Sprehodimo se po znamenitem Centralnem parku, kjer v zeleni oazi mesta, med jezeri in številnimi sprehajalnimi potmi potekajo številni koncerti in predstave. Ob večerih si bomo morda ogledali katero od številnih predstav na Broadwayu.


5. DAN: NEW YORK - EVROPA TOM FORD IN OSTALI
Preden se bomo napotili na letališče, bomo lahko preživeli prosti čas na Peti Aveniji, ki jo zaznamuje živahno ulično dogajanje ali pa bomo nakupovali v kateri od znamenitih blagovnic (Macy‘S, ...) Mesto zaznamuje moda, zato so prisotni vsi najpomembnejši dizajnerji s svojimi trgovinami in navdušeni bomo opazovali najnovejše modne trende. Prav tako pa boste presenečeni nad modo samih Američanov in njihovo znamenito kombinacijo elegantnih oblek ter športnih copat. V popoldanskih urah Sledi prevoz na letališče in polet v Evropo.


6. DAN: SLOVENIJA
Pristanek na enem od evropskih letališč in nadaljevanje poti v Ljubljano / bližnje letališče.


CENA:  1.299 €

ODHODI: 29.10.2017
        23.11.2017
        06.12.2017
        29.12.2017

CENA VKLJUČUJE: letalski prevoz v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo, prevoz letališče-hotel-letališče, štiri prenočevanja v
dvoposteljnih sobah v hotelu 2/3*(preprosta nastanitev), slovensko spremstvo in organizacijo
potovanja

DOPLAČILA: napitnine (tudi otroci)

MOGOČA DOPLAČILA ob prijavi:

Avtobusni ogled New Yorka 40 EUR min. 30 oseb,

Enoposteljna soba: 205 EUR,

Registracija za vstop v ZDA 36 EUR, transfer na letališče (v primeru odhoda z bližnjega evropskega letališča 30-50 EUR).

DOPLAČILO PO ŽELJI NA POTI: podzemna železnica, Empire State Building, posamezni
muzeji in galerije, izlet z ladjico na otok Ellis in Liberty (Kip svobode), obisk muzikala.


POMEMBNA INFORMACIJA O POTOVANJU V ZDA:
Vsi gostje, ki potujejo v ZDA so do sedaj potrebovali za vstop samo ESTO, izpolnjeno preko spletne strani. V primeru, da imate potnike, ki potujejo v ZDA in so obiskali katero izmed naštetih držav(Irak, Sirija, Iran, Sudan, Libija, Somalija in Jemen) po 1.3.2011, se morajo osebno zglasiti na Veleposlaništvu ZDA v Ljubljani in zaprositi za vizo. Samo z ESTO vstop v ZDA ne bo več možen, če so bili v kateri izmed naštetih držav.

Pridružujemo si pravico do sprememb cen v kolikor pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov.

V kolikor bo prišlo do večjih razlik v menjalnih tečajih, bomo skladno s tem oblikovali končno ceno, objavljeno v evrih. Skladno s členom 900. Obligacijskega zakonika in zakonom o Varstvu potrošnikov si pridržujemo pravico do spremembe cene, če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih ali do sprememb v cenikih prevoznikov in pravico do odpovedi potovanja, če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebno za izvedbo potovanja, ki je navedeno na programu potovanja.

OPOMBA: lokacija hotela je odlična, vendar je objekt preprost. V primeru da želite v New Yorku bivati v boljšem hotelu, lahko le tega uredimo. Po ameriških standardih v večini hotelov v ZDA v ceno prenočevanja niso vključeni zajtrki, ki so sicer na voljo v hotelskih restavracijah za doplačilo. V tistih hotelih, kjer kontinentalni zajtrk ponudijo brezplačno, imajo zajtrk tudi naši gostje. Kadar je v sobi več oseb (3. in 4.) prenočujejo na v sobi obstoječih, dveh velikih zakonskih posteljah; na vsaki postelji po 2 osebi. dodatnih postelj v sobi ni.

ooPal

Splošni pogoji in navodila so sestavni del programa
 


REZERVIRAJ