s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 28. oktober 2017 REZERVIRAJ

DALMACIJA. ŠIBENIK IN NABIRANJE MANDARIN V DOLINI REKE NERETVE

Vabimo na odličen izlet v Dalmacijo in krajinski park delte reke Neretve, kjer se bomo v dobri družbi in ob prijetnih aktivnostih poslovili od letošnjega poletja. Obisk srednjeveškega Šibenika, nabiranje mandarin na sončnih plantažah in druženje prij

DALMACIJA. ŠIBENIK IN NABIRANJE MANDARIN V DOLINI REKE NERETVE

Kako prija! Sonce, morje, sladke mandarine in pozibavanje na gladini vode. Vabimo na odličen izlet v Dalmacijo in krajinski park Delta Neretve, kjer se bomo v dobri družbi in ob prijetnih aktivnostih poslovili od letošnjega poletja. Obisk srednjeveškega Šibenika, nabiranje mandarin na sončnih plantažah in druženje prijateljev.


TERMIN: 28.-29. OKTOBER 2017

Program izleta:
1. DAN: MURSKA SOBOTA-LJUTOMER-ZAGREB-ŠIBENIK (OGLED MESTA)-GRADAC NA MAKARSKI RIVIERI
Odhod avtobusa ob 5. uri iz Murske Sobote, vožnja v smeri Zagreba ter nadaljevanje po avtocesti proti Zadru in Dalmaciji. Napravili bomo postanke za osvežitev in jutranjo kavico, okoli 10.30 pa bomo že izstopili v mestu Šibenik. Podali se bomo na potep po mestu z lokalnim vodnikom. Kaj bomo videli? Simbol Šibenika je gotovo katedrala svetega Jakoba, ki se nahaja na Unescovem seznamu svetovne kulturne dediščine. Je edinstvena na svetu, saj je v celoti zgrajena izključno iz kamna, brez kakršnegakoli vezivnega materiala, okrašena pa je z 72 kamnitimi portreti prebivalcev, ki so v času gradnje živeli v Šibeniku. Mesto se ne ponaša le s katedralo, temveč še s 24 cerkvami in šestimi samostani. Pa tudi sicer je staro mestno jedro bogato s prekrasnimi srednjeveškimi palačami in hišami. Dva od najbolj znanih trgov sta Trg 4 bunara (Trg štirih vodnjakov), ki ga je dal zgraditi Jurij Dalmatinec, in osrednji mestni trg, ki je stoletja predstavljal središče javnega in družbenega življenja. Davnega leta 1750 se je na tem trgu odprla prva mestna kavarna. Mesto je bilo skozi stoletja dobro varovano; na to opozarjajo kar štiri trdnjave, številna obzidja, stolpi in mestna vrata, ki so pravi utrdbeni spomeniki mesta Šibenik. Na 70 metrov visoki vzpetini se nahaja trdnjava svetega Mihovila, s katere se razprostira čudovit pogled na celoten šibeniški kanal. Po ogledu nekaj prostega časa, za pijačo in kakšen prigrizek, nato pa nadaljujemo pot po Dalmaciji, ob morju vse do Makarske riviere in mesteca Gradac. Nastanitev v hotelu Labineca in prosto do skupne večerje, za potep po obali, za uživanje morskega zraka in druženje. Večerja in prenočitev.

2. DAN: GRADAC, DOLINA REKE NERETVE, NABIRANJE MANDARIN, VOŽNJA PO KRAJINSKEM PARKU DELTA NERETVE, DALMATINSKO KOSILO, POVRATEK V SLOVENIJO
Zajtrk v hotelu. Priprava prtljage, nato sledi odhod proti krajinskemu parku Delta Neretve, na kraje, kjer se reka izliva v morje in od koder je tvorila kar obsežno delto. Na rodovitnih tleh in ob ugodni klimi so tod doma agrumi. Sladke mandarine. Mi se bomo popeljali na eno izmed plantaž in se podali na krajše nabiranje slastnih sadežev. Kasneje nas pričakujejo na pomolu rokava reke Neretve, kjer se bomo vkrcali na tipične črne lesene čolne, imenovane trupice. To so zgodovinska plovila, ki jih uporabljajo prav za plovbo po kanalih reke, za vsakdanja opravila in prevoz tovora. Pogostili nas bodo s smokvami in žganjem, nato pa se bomo popeljali po kanalih in uživali v miru in lepi naravi. Naposled nas čaka še kosilo v gotovo najbolj znani restavraciji na vsem območju, to je Vila Neretva, katere lastnik je pravzaprav "turistični pionir" turizma mandarin. Ob spremljavi glasbe in dobre volje se bomo odlično zabavali. Sledi slovo od gostiteljev in popoldanski povratek v smeri Slovenije. V Ljutomeru in Murski Soboti se poslovimo v poznih nočnih urah.

TERMIN: 28.-29. OKTOBER 2017

CENA: 166 € (MINIMALNO 35 PRIJAVLJENIH POTNIKOV)

CENA VKLJUČUJE: avtobusni prevoz po programu, cestnine in parkirnine, lokalno vodenje v mestu Šibenik, nastanitev v hotelu LABINECA***, v sobah superior (posebna depandansa z obnovljenimi sobami, izjemno prostorne, z balkonom) na osnovi enega polpenziona, spremstvo slovenskega vodnika, program nabiranja mandarin (prejmete vrečko, v katero si lahko naberete tri kilograme mandarin), program vožnje po kanalih Neretve z Neretvansko lađo, organizirano kosilo v restavraciji Vila Neretva, popotniško malico prvi dan izleta, stroške organizacije izleta, nezgodno zavarovanje potnikov, DDV.

DOPLAČILO: ENOPOSTELJNA SOBA 25 €

VSTOPNA MESTA:
Murska Sobota (Žuta kuča, Ulica arhitekta Novaka): 4.50 zbor, 5.00 odhod.
                            
Ljutomer, avtobusna postaja: odhod ob 4.25.

CENA NE VKLJUČUJE: pijače pri obrokih, kjer to ni navedeno, morebitnih vstopnin za notranje oglede, turistične takse 1 evro.

SPLOŠNI POGOJI so sestavni del programa.

Nastanitev: Hotel Labineca – depandansa, kjer se nahajajo sobe superior, dvoposteljna z dnevno sobo, kopalnica. Hotel Labineca leži na mirni legi v kraju Gradac, tik ob postopoma padajoči prodnati plaži. Do središča mesta, ki je oddaljeno približno 600 metrov, pridete po obalni promenadi.

Oprema hotela: klimatska naprava, hotelski sef, avla, dvigalo, kavarna, kiosk, bar, igralnica, restavracija, konferenčna soba, internetni dostop, Wi-Fi, pralnica perila, parkirišče, miniklub za otroke, igrišče, TV-soba.

Sobe: kopalnica, prha, sušilnik za lase, internetni dostop, minibar, klimatska naprava (centralna regulacija), ogrevanje (centralna regulacija), balkon ali terasa, TV, dvojna postelja.

Storitev: samopostrežni zajtrk, samopostrežno kosilo, samopostrežna večerja.
Šport in zabava: notranji bazen, otroški bazen, ležalniki, sončniki, vodna aerobika, savna, terasa za sončenje, banana, smučanje na vodi, vodni skuter, surfanje, pedalin, namizni tenis, aerobika, fitnes studio, košarka, odbojka na mivki, biljard, kegljanje, mini golf, tenis, pikado.

Odgovorni organizator: VESTNIK TOURS – Media Turizem, d.o.o.

Splošni pogoji so sestavni del programa.


Prijave: Prijave in plačila sprejemamo na sedežu VESTNIKA; prijave so možne do zasedbe prostih mest, najkasneje do 19. 10. 2017.

REZERVIRAJ