s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 18. november 2017 REZERVIRAJ

PASSAU IN NURNBERG- pečenice, rdeče pivo in medenjaki

Zgodovinsko in kulinarično razvajanje v Passau in Nurnbergu

Opis potovanja:

1.dan: SLOVENIJA -NURNBERG (večerja-nočitev)

Odpravili se bomo navsezgodaj, saj moramo prečkati Alpe in prekrižariti Bavarsko, vse do nekdaj svobodnega cesarskega mesta Nurnberg, ki je bil pol tisočletja neuradna prestolnica Svetega rimskega cesarstva. Nurnberški grad s stolpi in vrtovi nad mestom je ena najpomembnejših utrdb v Evropi, tik pod njim je obnovljena rojstna hiša, muzej najznamenitejšega meščana, umetniškega genija Albrechta Durerja. Reko pegnitz v mestnem jedru prečka lepo število mostov, med njimi najstarejši verižni most v Evropi Kettensteg in renesančni Mesarski most, ki vodi na slikoviti Glavni trg.Tu si bomo ogledali 19 metrsko repliko (izvirnik hranijo v Germanskem narodnem muzeju)čudovitega gotskega vodnjaka Schoner Brunnen s 40 kipi, ki ponazarjajo sveto cesarstvo. Med cerkvami in romantičnimi pročelji znotraj obzidja bo kmalu zadišalo po nurnberško. Od nekdaj na žaru obračajo pečenice Bratwurst, dolge natančno osem centimetrov in jih  od leta 1303 zalivajo z rdečim pivom Rotbier, ki ga bomo poskusili tudi mi po ogledu srednjeveške pivske kleti, kakršne so v peščenjak pod mestom dolbli do štiri nadstropja globoko.Tretja pokušina bodo sveži in mehki ingverjevi medenjaki Lebkuchen, ki jih pečejo povsem brez moke. V 14. stoletju so si jih izmislili nurnberški menihi, danes pa si jih meščani privoščijo predvsem ob Božiču. Od vsega doživetega si bomo "odpočili" v avtobusu, na poti v hotel ***.

2.dan: PASSAU-SLOVENIJA

Po zajtrku bomo pot nadaljevali proti jugu, v slikoviti Passau na sotočju Donave, Inna in Ilza. Od nekdaj bogato mesto nas bo med sprehodom po starem jedru povsem očaralo: mogočna trdnjava Veste Oberhaus, veličastna gotska mestna hiša, stolpi in cerkve, trgi in promenade ter stolnica Sv. Štefana z največjimi orglami na svetu. V prostem času se boste lahko podali po nakupih (odprto imajo tudi ob nedeljah) ali skočili na Hollgasse, ulico umetnikov in rokodelcev. Za kosilo si lahko naročite ribo na žaru (iz vseh treh rek so enako dobre) in kozarec belega Passau Stiftswein – ves dobiček od prodaje gre že od leta 1358 v dobrodelne namene. Kupček bomo podrli na avtobusu in zvečer prispeli domov

Odhodi:

18.11.2017


Cena:-pri udeležbi najmanj 45 oseb 130,00 Eur

     -pri udeležbi najmanj 35 oseb 145,00 Eur


Cena vključuje:prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah hotela ***, 1 x polpenzion, pokušina klobas in medenjakov, ogled Felsenkeller in pokušina piva, zunanji ogledi po programu (Nurnberg, Passau), vodenje in organizacijo potovanja.

Vstopna mesta : Ljubljana, Celje, Maribor  

Rezervacija sedežev:

-v 1. oz. 2. vrsti +10,00 Eur na osebo

-v zadnji vrsti -10,00 Eur na osebo

Obvezna doplačila: lokalna turistična taksa

Doplačila po želji: vstopnine 10-20 Eur

                    enoposteljna soba 25,00 Eur na osebo

Najmanjše število potnikov: 35


00ICA

Splošni pogoji so sestavni del programa!

REZERVIRAJ