s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 28. oktober 2017 REZERVIRAJ

JESENSKI POTEP PO SKANDINAVSKIH PRESTOLNICAH

Doživite magično lep seveer Evrope. Poletimo, plujemo, raziskujemo in uživamo ob razgledih.

Nočitev v Stockholmu, ogled vseh treh svetovljanskih prestolnic, plovba po Baltiku, vključena ena večerja na ladji , izjemno atraktiven način popotovanja!
Doživite magično lep sever Evrope. Poletimo, plujemo, raziskujemo in uživamo ob razgledih.

28.10.2017

PROGRAM POTOVANJA:

1. DAN: SLOVENIJA - POLET PROTI ŠVEDSKI IN STOCKHOLM - PLOVBA
Z letališča JP Ljubljana bomo v jutranjih urah preko enega od vmesnih letališč poleteli proti Stockholmu. Po pristanku se bomo podali na ogled glavnih mestnih znamenitosti in se sprehodili po starem mestnem jedru, Gamlastanu - pogledali bomo menjavo straže pred kraljevo palačo, parlament Riksdag, ter trg Riddarhustorget, ki je nekoč predstavljal center švedske politične moči. Ogled Riddarholma, kjer stoji stolnica, v kateri so pokopani švedski monarhi. Popoldne se bomo vkrcali v kabine na ladjo in odpluli proti Helsinkom. Ladja je pravi plavajoči hotel z restavracijami, večerno zabavo z glasbo in trgovinami.


2. DAN:  DAN V HELSINKIH IN PLOVBA V STOCKHOLM  Zajtrk, nočna plovba
V dopoldanskih urah prihod v finsko prestolnico in avtobusni ogled mestnih znamenitosti kot so Senatni trg s stolnico, ki sodi med najbolj prepoznavne podobe Helsinkov, v skalo vklesana cerkev Temppeliaukio, nenavadni Sibeluisov spomenik, kongresna dvorana Finlandia, olimpijski park in ruska cerkev, ki kraljuje nad pristaniščem. Prosto za potep po mestnih ulicah ali obisk živahne tržnice v pristanišču. Popoldne vkrcanje na ladjo (iste kabine) in nočna plovba proti Stockholmu.


3. DAN: STOCKHOLM Zajtrk, nočitev
Po dopoldanskem pristanku cel dan za raziskovanje Stockholma. Predlagamo obisk polotoka Djurgarden, kjer se nahajajo nekateri najbolj znani skandinavski muzeji: muzej na prostem Skansen, Vasa z edino ohranjeno švedsko vojno ladjo iz 17. stoletja in Nordijski muzej. Ob doplačilu se lahko odpravite na enega izmed izletov z ladjico po stockholmskih kanalih. Nastanitev v hotelu.


4. DAN: Ă–REBRO - KARLSTAD - OSLO Zajtrk, nočitev
Zjutraj vožnja proti mestu Ă–rebro, ki je bilo v zgodovini Švedske prizorišče številnih pomembnih in prelomnih trenutkov. Mesto se ponaša s čudovitim gradom, zaznamujejo pa ga tudi zanimivo oblikovan vodni stolp, lepo urejeno staro mestno središče in številni parki. Po kratkem ogledu starega dela mesta nadaljevanje vožnje do mesta Karlstad, ki leži ob obali največjega švedskega jezera VÄ‚Ă‚¤nern. Kratek postanek in ogled središča. Sledi vožnja po čudoviti naravi, prepredeni z jezeri in prostranimi gozdovi proti Norveški in njeni prestolnici, Oslu, kjer bomo prenočili.


5. DAN: OSLO - KOPENHAGEN Zajtrk, večerja, nočna plovba
Dopoldne se bomo odpravili na ogled mestnih znamenitosti, kot so mestni center s kraljevo palačo, Vigelandov park, kjer je razstavljenih preko 200 bronastih in granitnih skulptur, in mestna hiša, kjer vsako leto podelijo Nobelovo nagrado za mir. Podali se bomo tudi do znamenite skakalnice Holmenkollen in ob doplačilu obiskali katerega od znanih muzejev: Vikingški muzej, Kon-Tiki ali muzej polarne ladje Fram. Popoldne vkrcanje na ladjo, večerja, nato pa nočna plovba proti Kopenhagnu6. DAN: KOPENHAGEN - SLOVENIJA Zajtrk
Dopoldne ogled mestnih znamenitosti: palača Cristiansborg, kjer domuje danski parlament, rezidenca kraljeve družine Amalienborg, simbol mesta - kip Male morske deklice, fontana Gefion, ki je največji mestni spomenik in hkrati vodnjak želja, sprehodili pa se bomo tudi po eni najdaljših evropskih nakupovalnih ulic do starega pristanišča Nyhavn. Zvečer prevoz na letališče in polet proti Sloveniji.

CENA: 849 €

CENA VKLJUČUJE:
Letalske prevoze po programu, letališke in varnostne pristojbine, avtobusne prevoze, dve nočitvi z zajtrkom in en polpenzion v 4-posteljnih notranjih kabinah na ladjah Stockholm - Helsinki - Stockholm in Oslo - Kopenhagen, dve nočitvi z zajtrkom v hotelih 3/4*, zunanje oglede, spremstvo in organizacijo potovanja.


POPUSTI: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%

DOPLAČILO: za manjšo skupino (min. 25 potnikov) 50 €, odhodi v juniju, juliju in avgustu 50 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi: enoposteljna soba (v kombinaciji s 4 - posteljno kabino na ladjah) 100 €, enoposteljna soba in kabina 380 €, 4x večerja (1x že vključena) 138 €.

DOPLAČILA ZA DRUGE TIPE KABIN (vse cene so na osebo): dvoposteljna notranja 95 €,troposteljna notranja 46 €, štiriposteljna zunanja 32 €, triposteljna zunanja 88 €, dvoposteljna zunanja 185 €.

MOŽNA DOPLAČILA na poti: Skansen 18 €, Vasa 14 €, Nordijski muzej 11 €, muzej Fram 14 €, Vikingški muzej 11 €, Kon - Tiki 12 €, izlet z ladjico 12 €.

OOpal

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanjaREZERVIRAJ