s1
s2
s3
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 21. oktober 2017 REZERVIRAJ

ROMANTIČNA TOSKANA - 2 DNI

Bogastvo zanimivosti, izjemna pokrajina. Duh umetnosti in kulturne dediščine. Možnost obiska muzeja Leonarda da Vincija.

PROGRAM POTOVANJA:
1. dan: SLOVENIJA–FIESOLE večerja, nočitev
Odhod v jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri Italije, mimo Benetk, Bologne in čez slikovite Apenine v Toskano, eno najlepših pokrajin Italije. Mehka razgibanost gričev posejanih s cipresami, oljkami in vinogradi ter čudovita arhitekturna dediščina pritegnejo vsakogar, zlasti pa umetnike, ki so že od nekdaj radi ustvarjali tukaj. Ustavimo se v slikovitem mestecu Fiesole. Staro etruščansko in rimsko mesto je bogato z umetnostnimi zakladi. Ogled glavnih mestnih znamenitosti: arheološkega področja z malim etruščanskim templjem, imenitno ohranjenim rimskim gledališčem, ostanki rimskih term, katedralo, mestno hišo ... Po želji bomo lahko obiskali tudi muzej Bandini, ki hrani majhno, vendar zelo lepo zbirko toskanskega slikarstva od 13. do 17. stol. Sprehodili se bomo tudi do samostana sv. Frančiška, ki kraljuje nad mestom - od tod se nam bo odprl nepozaben razgled na Firence. Nadaljevanje vožnje v Montecatini Terme, ene izmed najbolj obiskanih in elegantnih italijanskih toplic. Nastanitev v hotelu. Večerja in nočitev.

2. dan: VINCI–SAN GIMIGNANO–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku vožnja po prelepi gričevnati Toskani v Vinci, kjer se je nedaleč stran rodil veliki Leonardo da Vinci (1452-1519), slikar, kipar, umetnostni teoretik in izumitelj. Obiskali boste lahko njegov muzej, ki domuje v starem gradu sredi ljubke vasice na vrhu griča. Tu je razstavljena najodličnejša zbirka strojev (vojaški stroji, stroji za gradnjo, znanstveni instrumenti, stroji za gibanje po zraku, vodi in zemlji) in modelov, vsi eksponati pa so dopolnjeni z umetnikovimi skicami in opombami. Nadaljevanje poti v bližnji San Gimignano – mesto srednjeveških stolpov, ki jih bomo zagledali že od daleč. Sprehod skozi mestno jedro in ogled znamenitosti. Po želji se boste lahko povzpeli na enega od stolpov. Čas za kavico, morda sladoled ... V popoldanskih urah se vožnja nadaljuje proti Sloveniji, predviden prihod v večernih urah.

POSEBNA CENA: 100 € - zadnji sedeži na avtobusu!

CENA VKLJUČUJE:
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljni sobi v hotelu ***, 1 x polpenzion, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija izleta.


PODROBNOSTI IN POPUSTI:
Najmanjše število potnikov: 35

Doplačila po želji: enoposteljna soba 25 €, vstopnine

Popust: 10 % za otroka do 12 let v sobi z dvema odraslima
Obvezno doplačilo turistične takse

Cena velja glede na število prijavljenih oseb:
pri udeležbi 45 oseb 110 €
pri udeležbi 35 oseb 130 €

Kadar organizator v programu objavi več cen za različno število udeležencev, je potnik dolžan plačati kupnino glede na končno število udeležencev. Ob prijavi se potniku obračuna nižja cena. Če število potnikov po programu za to ceno ni doseženo, je potnik dolžan na poziv organizatorja potovanja najkasneje do dne pred pričetkom potovanja doplačati v programu navedeno razliko.

ODHOD:
    21.10.2017


VSTOPNA MESTA:  Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana

ooICA

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja


REZERVIRAJ