s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  četrtek, 26. oktober 2017
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

Poljska in kraljevski Krakov - 4 dni

Mesto Krakov, nekdanja prestolnica Poljske ponuja izjemna doživetja. Mesto je ohranilo zgodovinsko jedro, ki ga krasijo številni vrhunski spomeniki..

Mesto Krakov, nekdanja prestolnica Poljske ponuja izjemna doživetja. Mesto je ohranilo zgodovinsko jedro, ki ga krasijo številni vrhunski spomeniki, ponaša se z velikanskim osrednjim trgom. Doživeli boste še romarsko Czestochowo, rudnik soli Wieliczko, Wadovice in spominski park v zloglasnem taborišču Auschwitz.

PROGRAM POTOVANJA:
1. dan: SLOVENIJA–POLJSKA nočna vožnja
Odhod v kasnejših večernih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom čez Avstrijo in Češko proti Poljski.

2. dan: AUSCHWITZ–CZESTOCHOWA večerja, nočitev
V jutranjih urah prispemo v Auschwitz, ki je najbolj žalosten spomenik druge svetovne vojne. Ogled taboriščnega kompleksa. Nato nadaljujemo vožnjo v največje poljsko romarsko središče Czestochowo, kjer si na Jasni Gori ogledamo svetišče in podobo Črne Marije. Nekaj prostega časa in že bomo nadaljevali do kraja nastanitve.Nastanitev v hotelu, večerja, nočitev.

3. dan: KRAKOV zajtrk, večerja, nočitev
Po zajtrku vožnja do središča Krakova. Ob prihodu se odpravimo na grič Wawel, kjer si bomo ogledali: katedralo,Kraljevo palačo in zmaja ter spoznali zgodovino poljskega naroda. Sledi sprehod po poti poljskih kraljevih družin: Matejkov trg, obzidje z utrdbo Barbikon, Vratačasti, trg Rynek, Marijina cerkev, ki v svoji notranjosti skriva leseni gotski oltar – največji v Srednji Evropi, z zvonika cerkve pa se vsako polno uro oglasi pesem hejnal (trobenta), ki je mestu oznanila tatarsko nevarnost.Na sprehodu po trgu boste začutili boemski utrip kraljevega mesta. Nekaj prostega časa. Vožnja do hotela,večerja, nočitev.

4. dan: WIELICZKA–WADOVICE–SLOVENIJA zajtrk
Po zajtrku kratka vožnja do bližnjega rudnika soli Wieliczka,»Nebesa iz soli«. Kot pravi rudarji se bomo spustili pod zemljo in si ogledali zanimiv rudnik. Po ogledu nadaljevanje vožnje do Wadovic, rojstnega kraja Janeza Pavla II. Krajši postanek za oddih in že nas bo pot vodila čez Češko, Avstrijo, proti Sloveniji. Predviden prihod v kasnejših večernih urah.

Odhod: 26.10.  2017

CENA:
199 € pri udeležbi 45 oseb
215 € pri udeležbi 35 oseb 

CENA VKLJUČUJE:
Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu***, 2 x polpenzion, zunanji ogledi po programu, vodenje in organizacija potovanja

UGODNOSTI:
30 € za dve osebi za rezervacije do 30 dni pred odhodom
10 € popusta na osebo za sedež v zadnji vrsti

Dodatne informacije:

Vstopna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor 

Najmanjše število potnikov: 35 

Doplačilo po želji:  enoposteljna soba 50 €, vstopnine po programu pribl. 20 €

Popust: 10 % za otroka do 12 let v sobi z dvema odraslima

Obvezno doplačilo turistične takse

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja

REZERVIRAJ