s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sreda, 1. november 2017
ODHOD ZAGOTOVLJEN
REZERVIRAJ

Sarajevo, Mostar in slastne mandarine

Čudovito jesensko doživetje Sarajeva, prelepega Mostarja in slastnih mandarin! Petdnevno potepanje nas popelje tudi v dolino reke Neretve in na obiranje mandarin.

Program potovanja:


1. dan: SLOVENIJA–SARAJEVO večerja, nočitev

Odhod v zgodnjih jutranjih urah. Vožnja z udobnim turističnim avtobusom v smeri mimo Zagreba do Sarajeva. V dopoldanskih urah prihod v Sarajevo. Po osvežitvi bomo z lokalnim vodnikom odkrivali lepoto in zgodovino mesta. Še danes so vidne sledi zadnje vojne in razlike med ljudmi. Seznanili se bomo s časom, ko je mesto pripadalo Turkom, v letu 1914 je bilo prizorišče atentata na nadvojvodo Ferdinanda, leta 1984 so bile v Sarajevu olimpijske igre. Odpeljali se bomo do Vrela Bosne oz. izvira reke Bosne, nato se bomo vrnili do promenade Iliđe, vožnja mimo porušene časopisne hiše Oslobođenje in ob reki Miljacki proti centru ter krajši postanek pri Principovem mostu. Sprehodili se bomo po nekdanji ulici Vase Miskina, sedanji Ferhadiji, do večnega ognja in mestne tržnice. Ogledamosi še Bezistan, Begovo džamijo, staro pravoslavno cerkev in katedralo. Na Baščaršijisledi individualni postanek. Vožnja do hotela, nastanitev. Večerja. Nočitev.

2. dan: MOSTAR zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku se bomo odpeljali proti dolini Neretve in nadaljevali vse do Mostarja. Ogled enega izmed najlepših bosansko-hercegovskih mest, kjer se stikata arhitekturi vzhoda in zahoda. Po ogledu še nekaj prostega časa.V popoldanskih urah nadaljujemo z vožnjo do Neuma. Nastanitev v hotelu. Večerja. Nočitev.

3. dan: NEUM–DUBROVNIK zajtrk, večerja, nočitev

Po zajtrku vožnja do enega najlepših mest v Sredozemlju– Dubrovnika. Sprehodili se bomo skozi bogato zgodovino mesta in si ogledali vse pomembnejše kulturno-zgodovinske spomenike (Stradun, frančiškanski samostan s staro lekarno, cerkev sv. Blaža, palačo Sponza, Knežev dvor, katedralo in pristanišče), nato pa si odpočili in se osvežili s kavico na mestni ulici Stradun. V popoldanskih urah vrnitev v hotel. Večerja, nočitev.

4. dan: DOLINA NERETVE–JEZERO KUTI zajtrk, večerja, nočitev Odpravili se bomo v dolino delte Neretve, ki jo zaradi njenih rodovitnih tal nekateri imenujejo »hrvaška Kalifornija« (izlet z doplačilom). Dolina je s svojo delto eno največjih in edinstvenih močvirnatih področij v Sredozemlju in pomemben naravni spomenik. Z avtobusa se bomo presedli v posebna tradicionalna plovila, trupice,in se pod vodstvom izkušenih domačinov zapeljali do ene od številnih plantaž sočnih mandarin. Do sitega se jih bomo najedli in jih nabrali za domov (2 kg, večje količine pa ob doplačilu). Nadaljujemo z vožnjo po številnih rečnih rokavih do jezera Kuti. Na obali je zerase bomo pustili razvajati prijaznim domačinom, ki nam bodo postregli domačo lozo, smokve in ribje specialitete.Popoldne se bomo vrnili v hotel. Večerja. Nočitev.

5. dan: HRVAŠKA–SLOVENIJA zajtrk

Po zajtrku slovo in vožnja proti Sloveniji. Predviden prihod domov v večernih urah

Odhodi 11.10.(ZAGOTOVLJEN ODHOD!)2017

       25.10.2017 (SKORAJ ZAGOTOVLJENO!)

       01.11. 2017

Cena:
230 € pri udeležbi 45 oseb
245 € pri udeležbi 35 oseb

Cena vključuje: Prevoz z udobnim turističnim avtobusom, 1 x nastanitev v dvoposteljnih sobah *** v hotelu v Sarajevu, 3 x nastanitev v dvoposteljnih sobah v hotelu Jadran ****, 4 x polpenzion, zunanje oglede po programu in lokalna vodenja,turistično pristojbino, vodenje in organizacija potovanja


Potujte cenejše:
- 30 € za dve osebi za rezervacije do 30 dni pred odhodom
- 10 € popusta na osebo za sedež v zadnji vrsti

Vstopna mesta: Ljubljana, Celje, Maribor

Najmanjše število potnikov: 35

Doplačilo po želji: 

Enoposteljna soba 80 €

Vstopnine 5–10 €/muzej oz. cerkev

Foto safari s trgatvijo mandarin in piknikom :(vključuje vožnjo s »trupicami«, dobrodošlico, neretvanski piknik s kruhom izpod peke, solato, pečeno ribo, jeguljinim brodetom ...vinom, vodo in kavo, 2 kg mandarin za domov na udeleženca) - 30 €/osebo (zelo priporočamo!)

Obvezno doplačilo turistične takse

ooICA

Splošni pogoji so sestavni del programa!


REZERVIRAJ