s1
s2
s3
s4
s5
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  sobota, 28. oktober 2017 REZERVIRAJ

Škotska – doživetje zelene pokrajine

Verjetno ste tudi vi že kdaj sanjali o potovanju v čarobno lepo pokrajino dežele Škotske. Vabimo vas na zanimiv izlet, kjer boste obiskali Edinburgh, grad Scone, se potepali po granitnem Abredeenu, Blairu, morda srečali še slovito pošast Nessie? Poto

Verjetno ste tudi vi že kdaj sanjali o potovanju v čarobno lepo pokrajino dežele Škotske. Vabimo vas na zanimiv izlet, kjer boste obiskali Edinburgh, grad Scone, se potepali po granitnem Abredeenu, Blairu, morda srečali še slovito pošast Nessie? Potovanje za popotnike sladokusce...

PROGRAM POTOVANJA:
1. DAN: nočitev
SLOVENIJA - LONDON - GLASGOW - EDINBURG

Polet z letalom v Glasgow. Po pristanku vožnja po južni Škotski do prestolnice - Edinburgha in informativni ogled mestnih znamenitosti: Royal Mile, trdnjava, Holyrood kraljevska palača, katedrala St. Giles, parlament, george Square, stara univerza... Sprehodili se bomo po eni najlepših ulic v Evropi - Princes Street, ki je hkrati tudi glavna ulica v Edinburghu. Nastanitev.

2. DAN: zajtrk, nočitev
EDINBURGH - SCONE - STONEHAVEN - ABERDEEN

Dopoldanski ogled mesta. Po ogledu vožnja mimo Pertha, do bližnjega gradu Scone, ki ga obkroža veliki park in kjer so kronali škotske kralje. Ogled gradu. Pot boste nadaljevali ob vzhodni obali mimo Dundeeja, Montrosa do ribiškega mesta Stonehaven. V njegovi bližini se nahajajo ruševine gradu Dunottar, kjer so posneli Hamleta. V prvih večernih urah prihod v Aberdeen, poznan kot granitno mesto.

3. DAN: zajtrk, nočitev
ABERDEEN - BALMORAL - PITLOCHRY - BLAIR

Vožnja po razgibani pokrajini do kraljeve rezidence Balmoral. (Ogled je možen kadar kraljice ni na Škotskem). Po postanku nadaljevanje vožnje po čudoviti dolini reke Dee do Bramearya in čez višavje Grampian do Pittlochrya, kjer si boste v neposredni bližini ogledali destilerijo in degustirali znameniti škotski whisky. V popoldanskih urah nadaljevanje potovanja do Blaira. Grad pripada Athollskem vojvodi, ki edini na škotskem vzdržuje svojo vojsko.

4. DAN: zajtrk, nočitev
INVERNESS - LOCH NESS - (Fort William) - OBAN

Odhod do gradu Cawdor, ki velja za enega najlepših gradov na Škotskem. Vožnja mimo prizorišča bitke v kateri so Angleži porazili princa Charlesa. Bitka se šteje za konec tradicionalne klanovske ureditve. Nadaljevanje potovanja skozi "višavje", kjer boste obiskali glavno mesto Inverness, nato pa bo pot vodila ob jezeru Loch Ness, poznanem po pošasti Nessie in gradu Urquhart. Popoldan vožnja ob vznožju gore Ben Nevis v Fort William. Nastanitev v okolici.

5. DAN: zajtrk
OBAN - LOCH LOMOND - GLASGOW

Vožnja mimo romantičnega Loch Lomonda v Glasgow, od koder se boste preko letališča v Londonu vrnili v Slovenijo.


ODHODI 2017:
28.10. - Skoraj zagotovljen odhod


CENA: 799 € min. 40 potnikov

DOPLAČILO: za manjšo skupino (min. 20 potnikov) 50 €

POMEMBNO: triposteljne sobe na vprašanje - v večini primerov so dvoposteljne z dodatnim ležiščem.

LETALSKI PREVOZ: časovnice bodo objavljene pri posameznem odhodu in sicer na internetu.

CENA VKLJUČUJE: povratni letalski prevoz z enega od bližnjih letališč, letališke in varnostne pristojbine, ročno prtljago, štiri nočitve z zajtrkom, avtobusne prevoze (v primeru 8 potnikov je vodnik lahko tudi voznik) spremstvo vodnika po mestih, organizacija potovanja.

POPUSTI: Otroci 2 - 12 let na dodatnem ležišču: -10%, v dvoposteljni sobi z dvema odraslima


DOPLAČILO: za manjšo skupino (min. 20 potnikov) 50 €.

MOŽNA DOPLAČILA ob prijavi:
enoposteljna soba 40 € na noč
prtljaga za oddajo 25 €  (v ceno leta je vključena ročna prtljaga)

MOŽNA DOPLAČILA na poti:
dodatni izleti ali večerne prireditve: folklorni večer v Edinburgu od 70 € naprej, vstopnine 5 - 15 € po muzeju oz galeriji destilerija 8GBP, vstopnine pri programu Škotska vikend v zeleni pokrajini pribl. 60 €.

Splošni pogoji so sestavni del programa potovanja.

ooPal

REZERVIRAJ