s1
s2
s3
s4
PODOBNA PONUDBA

 Datum odhoda :  nedelja, 22. oktober 2017 REZERVIRAJ

OTOK BALI

AKTIVNE POČITNICE DRUGAČE – USPEŠNICA! Bali. Skromen in hkrati razsipen v skorajda nerazumljivem navdušenju nad vsakdanjikom. Peščene plaže, ki jih obrobljajo palme. V letu 2016 pravi hit med našimi gosti!

Bali. 

Skromen in hkrati razsipen v skorajda nerazumljivem navdušenju nad vsakdanjikom. Peščene plaže, ki jih obrobljajo palme, klicalci dežja, mehko valovje riževih polj v neštetih terasah, mogočni templji in neopisljivo bogata etnološka zapuščina ljudi prijaznega smehljaja. Prav v takem okolju smo predvideli aktivne počitnice – drugače. V letu 2016 pravi hit med našimi gosti!

ODHOD: 22. 10. 2017

Programa potovanja: 1. DAN: ODHODNO LETALIŠČE–DOHA

Zbirališče na odhodnem letališču v Zagrebu/Ljubljani. V primeru poleta z drugega letališča bo organiziran prevoz na letališče. 

2. DAN: DOHA-BALI (V)

Sledi polet proti Denpasarju, Bali. Po pristanku sledi prevoz do hotela. Nastanitev. Večerja. Prosto za spoznavanje bližnje okolice. Nočitev.

3. DAN: BALI (Z, V)

Prost dopoldan za morske užitke. Zgodaj popoldne bomo krenili na poldnevno spoznavanje centralnega dela Balija. Družinski kraljevi tempelj v Taman Ayun Mengwi, opičji gozd Alas Kedaton s templjem. Opice so vajene turistov. Včasih ti katera skoči na glavo in skuša suniti sončna očala, torbo. Prikupiš se jim z zemeljskimi oreščki. Za konec – najbolj romantičen in turistično oblegan morski tempelj Tanah Lot. Zgrajen na skalah sredi obale. Sončni zahod je resnično nepozaben. Večerja v restavraciji. Vrnitev v hotel. Nočitev.

4. DAN: BALI (Z, K)

Celodnevni izlet v višavje Kintamani. V Batubulanu se boste srečali s tipičnim otoškim plesom »barong« in »kris«. Neverjetna pisanost kostumov in gracioznost gibov, ki jo premorejo njihovi plesalci. Postanek v Celuku, kjer se domačini ukvarjajo z zlatarstvom. V vasici Mas pa so poznani po fantastičnem rezbarjenju. Le tega bomo lahko tudi opazovali. Vožnja do vasi Penelokan. Pravo darilo bo pogled na jezero Batur in istoimensko goro – vulkan. Organizirano kosilo v restavraciji. Za konec pa vožnja do Ubuda, kulturnega centra Balija, poznanega po galerijah, muzejih, odličnih izdelkih domače obrti. Njihova lokalna tržnica je prava paša za oči (možnost nakupa čudovitih balijskih mask, lutk, rezbarskih izdelkov in oljnih slik!). Vrnitev v hotel. 

5. DAN: BALI  (Z, K)

Celodnevni izlet. Najprej vam bo v kraju Tohpati predstavljena umetnost izdelovanja batika. Nato sveta gora Agung - najvišja gora na Baliju s 3.142 m nadmorske višine. Na njenem pobočju se nahaja velik kompleks templjev Basakih. Domačini štejejo to svetišče za »Mater templjev«. Kar 30 templjev na 7 nivojih teras. Le nekaj kilometrov vstran bomo na gričih Bukit Jambul opazovali svežino zelenih riževih teras. V takem okolju bo organizirano tudi kosilo. Sledi Kertha Gosa, »Palača Pravice« največjega balijskega kraljestva Klungkung. Sledi vrnitev v hotel. 

6. DAN, 26.10.: BALI (Z, V)

Prost dan za uživanje na plaži, kopanje, sončenje... Storitev polpenziona.

7. DAN, 27.10.: BALI (Z,V)

Prost dan za uživanje na plaži, kopanje, sončenje... Storitev polpenziona.

8. DAN: BALI (Z, V) 

Prost dopoldan. Popoldne sledi poldnevni izlet. Odpeljali se bomo na najbolj južno točko Balija, kjer se na zahodni strani 250 m visokega platoja nad morjem nahaja točka z dramatično panoramo. Obiskali bomo tempelj Uluwatu, ki gosti majhno kolonijo opic in ponuja imeniten panoramski pogled na obalo. Za tem si bomo ogledali predstavo najbolj priznanih plesov »kecak«, ki jih izvaja velik zbor sodelujočih in se nanašajo na epske zgodbe iz Ramajane. Vožnja do plaže Jimbaran, poznani po priznanih ribjih restavracijah. Večerja v restavraciji na plaži. Prevoz na letališče. Potrebno se bo posloviti.

9. DAN: BALI–DOHA–ODHODNO LETALIŠČE

Pristanek v Zagrebu. V primeru drugih bližnjih letališč sledi organiziran transfer do odhodnega mesta.

OZNAKE OBROKOV NA POTOVANJU: Z – zajtrk, K – kosilo, V – večerja

CENA:

1.625 EUR Pri udeležbi najmanj 25 potnikov

1.649 EUR Pri udeležbi najmanj 15 potnikov

1.695 EUR Pri udeležbi najmanj 10 potnikov

DOPLAČILO ZA ENOPOSTELJNO SOBO: 370 EUR 

POPUST ZA OTROKA DO 12. LETA STAROSTI, KI BIVA V SOBI SKUPAJ S STARŠI IN SPI NA DODATNEM LEŽIŠČU: 100 EUR

CENA VKLJUČUJE: povratni letalski prevoz Zagreb/Ljubljana-Denpasar in Denpasar-Zagreb/Ljubljana v ekonomskem razredu, letališke in varnostne pristojbine na omenjenih poletih na dan izdelave programa – (301,99 EUR), avtobusni prevoz letališče-hotel-letališče, vse oglede po programu, 6 nočitev z zajtrkom v hotelu  5* ali 4* superior v dvoposteljnih sobah, 5 večerij in 2 kosili po programu, vse vstopnine po programu, folklorno predstavo plesov »barong« in »kris«, predstavo s plesi kecak, lokalnega vodnika na vseh ogledih, strokovno vodenje v slovenskem jeziku, organizacijo potovanja, nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov.

CENA NE VKLJUČUJE: napitnin, ki so v Indoneziji pravilo (40 USD) – plačilo vodniku na poti.

Ponudba je cenovno vezana na različno število gostov v skupini. V primeru odstopanja dejanskega števila gostov od predvidenega, se cena prilagodi. 

Bivanje v enoposteljni sobi pomeni klasično enoposteljno sobo in ne dvoposteljno sobo, v kateri pač spi en gost. Dvoposteljna soba – uporaba ene osebe ima le kanček nižjo ceno kot dvoposteljna soba, ki jo uporabljata dve osebi! 

OPOZORILO: letališke in varnostne pristojbine so obračunane na dan priprave programa. V primeru odstopanja do odhoda se razlika obračuna v zadnjem obroku.

MOREBITNA CEPLJENJA: Za Bali ni obvezno nobeno cepljenje. Za vse, ki potujejo v dežele izven Evrope, Severne Amerike in Avstralije pa je cepljenje proti hepatitisu A in B priporočljivo. Potrebno je eno cepljenje. Še bolj pa je priporočljivo cepljenje proti hepatitisu A in B hkrati. Potrebna sta dva cepljenja. Odločitev je seveda vaša. Svetujemo vam, da se najkasneje mesec pred odhodom oglasite na Zavodu za zdravstveno varstvo. 

Viza: od oktobra 2015 viza za slovenske državljane, ki bivajo v Indoneziji do 30 dni ni več potrebna. 

Ponudba je vezana na trenutno ponudbo letalskega prevoznika in partnerja v tujini, zaradi tega agencija ne prevzema odgovornosti za letalske prevoznike pri morebitnih spremembah v urnikih letov in za morebitne spremembe cen letalskih prevozov, letaliških in varnostnih pristojbin, morebitnega dodatka na gorivo,...  Žal na takšne spremembe nima vpliv nobena agencija. V tem primeru se agencija poslužuje 900. in 902. člena Obligacijskega zakonika. Organizator si skladno z 900. členom Obligacijskega zakonika pridržuje pravico do spremembe cene (če pride do sprememb v menjalnih valutnih tečajih, do sprememb v cenikih prevoznikov ali do zmanjšanja minimalnega števila gostov) in skladno z 902. členom istega zakonika pravico do odpovedi potovanja (če se ne prijavi vsaj najmanjše število potnikov, potrebnih za izvedbo potovanja). Tečaj USD je bil v času izračuna: 100 USD = 93 EUR

ZAVAROVANJE POTNIKOV: Naši gosti so v času potovanja nezgodno zavarovani. Nezgodno zavarovanje turistov in izletnikov se nanaša na nezgodne dogodke nastale med potovanjem, ki niso bili povzročeni s strani zavarovanca samega. V primeru osebne poškodbe, poškodbe stvari ali kraje o tem nemudoma obvestite organizatorja potovanja oz. policijo. Priporočamo pa tudi dodatno zdravstveno zavarovanje CORIS.  

ODSTOPNINA: zavarovanje morebitne odpovedi v primeru dokumentirane višje sile (bolezen/smrt potnika ali člana ožje družine) znaša 4,045% vrednosti celotnega potovalnega aranžmaja.

PRIJAVA: Ob prijavi izpolnite pogodbo o potovanju in plačate varščino v višini 300 EUR. Preostali del zneska je moč poravnati v mesečnih obrokih do odhoda.  V primeru plačila samo v dveh obrokih znaša prvi obrok 40% cene potovanja. Zadnji obrok je potrebno plačati do najkasneje 14 dni pred odhodom.

ČAS ZA PRIJAVO: do 30. 06. 2017 ali do zasedenosti prostih mest. Ta so omejena.REZERVIRAJ